Nieuws

Van Gaal treurt om overlijden Groot: 'Hij heeft me in feite naar Ajax gehaald'

Van Gaal treurt om overlijden Groot: 'Hij heeft me in feite naar Ajax gehaald'

11-05-2022 13:34 Laatste update: 13:45

Het overlijden van oud-spits Henk Groot komt hard aan bij bondcoach Louis van Gaal. De trainer haalt in gesprek met KNVB herinneringen over de oud-Ajacied en Feyenoorder naar boven.

"Het nieuws van het overlijden van Henk Groot heeft me vanochtend getroffen", aldus Van Gaal. "Onvermijdelijk gaan je gedachten dan terug in de tijd. Toen ik jong was, was hij echt mijn idool. Het mooie is dat hij me in feite naar Ajax heeft gehaald."

"Toen ik bij RKSV De Meer speelde was Henk scout van Ajax. Hij zorgde voor een 'contractje', waardoor ik voor het B-team van Ajax kon spelen. Toen ik later trainer in Amsterdam werd heeft hij als scout ook nog deel uitgemaakt van mijn staf. Als voetballer zie ik parallellen met Johan Cruijff, met wie hij ook nog samenspeelde. Beiden hadden zij een groot aandeel in de landstitels van zowel Ajax als Feyenoord."

Henk Groot overleed woensdag op 84-jarige leeftijd. De voormalig topschutter speelde in totaal 305 wedstrijden voor Ajax en kwam daarin tot 207 goals. Voor Feyenoord kwam hij acht keer in actie en scoorde hij vijf goals.