Nieuws

Flekken over toekomst: 'Dat zou ik leuk vinden, maar is nu nog niet aan de orde'

Flekken over toekomst: 'Dat zou ik leuk vinden, maar is nu nog niet aan de orde'

09-05-2022 17:48 Laatste update: 17:54

Mark Flekken ambieert een stap hogerop, maar wil daar niet al te veel druk achter zetten. De 28-jarige Nederlander heeft het naar zijn zin bij SC Freiburg en hoopt op Europees voetbal.

Flekken wil ooit voor een absolute topclub spelen. "Dat zou ik leuk vinden", zegt de Nederlandse sluitpost in een interview met Kicker. "Maar dat is nu nog niet aan de orde: ik heb hier een contract en ik voel me goed. Met het oog op het WK deze winter, moet je heel zeker zijn dat je gaat spelen bij een andere club. Ik heb bij Freiburg hard gewerkt voor mijn plek onder de lat, maar moet het ook elke week bewijzen."

De 28-jarige Nederlander, die in de jeugdopleiding van Roda JC speelde, heeft het enorm naar zijn zin in Duitsland. "Ik hou echt van Freiburg", vertelt Flekken. "En als we in Europa spelen, zou dat een pluspunt zijn." Freiburg staat op dit moment op de vijfde plaats in de Bundesliga, een plek die recht geeft op een Europa League-ticket. Maar FC Union Berlin heeft slechts één punt achterstand en hijgt de ploeg van Flekken in de nek.