Nieuws

Marseille-coach woest na dramatische generale: 'Hij kan zijn taak niet aan'

Marseille-coach woest na dramatische generale: 'Hij kan zijn taak niet aan'

02-05-2022 13:48

Aanstaand Feyenoord-opponent Olympique Marseille beleefde zondag op eigen veld een belabberde generale repetitie voor de return tegen Olympique Lyon (0-3). Na afloop van het duel weigerde trainer Jorge Sampaoli de schuld in eigen boezem te steken. Hij richtte zijn pijlen op de - in zijn ogen - falende arbitrage.

Volgens de Argentijn werd de wedstrijd beslist door 'fouten van de wedstrijdleiding'. "Dit resultaat was volledig beïnvloed door de scheidsrechter", stak hij bij Prime Video van wal na afloop van het duel. "In de eerst helft werd ons een penalty ontnomen. Het is een klassieke uitspraak, maar de scheidsrechter moet zijn taak aankunnen", vervolgde hij furieus. Tijdens de wedstrijd liet Sampaoli in woord en gebaar zijn ongenoegen over het optreden van de leidsman blijken, wat hij moest bekopen met een gele kaart.

Vervolgens herhaalde hij zijn woorden. "We kregen op dezelfde manier een penalty tegen in de wedstrijd tegen Paris-Saint Germain. Dit beïnvloedt het resultaat", aldus de coach. Donderdag moet Olympique Marseille met twee doelpunten verschil winnen om direct de finale van de Conference League te bereiken. Het heenduel in De Kuip werd met 3-2 gewonnen door de Rotterdammers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!