Nieuws

Blije Slot doet niet mee aan crowdfundingsactie voor Dessers: 'Gaat me wat te ver'

Blije Slot doet niet mee aan crowdfundingsactie voor Dessers: 'Gaat me wat te ver'

01-05-2022 21:01

De crowdfundingsactie van de Feyenoord-supporters om Cyriel Dessers langer in De Kuip te houden is ook trainer Arne Slot ter ore gekomen. De Bergentheimer moet hartelijk lachen om het supportersinitiatief, maar gaat in ieder geval zelf niet de portemonnee trekken.

De KRC Genk-huurling kan na afloop van dit seizoen voor vier miljoen euro overgenomen worden. Voor Feyenoord is enige haast geboden, want uiterlijk 1 juni moeten de Rotterdammers aangeven of ze gebruik maken van de optie in het huurcontract. Om de Stadionclub tegemoet te komen, startten enkele fans zondag een crowdfundingsactie: inmiddels staat de teller op veertigduizend euro.

"Alhoewel ik hartstikke tevreden ben over Cyriel, gaat het me wel wat ver om zelf bij te gaan betalen", vertelt de breed grijnzende Slot aan ESPN. "Ik ben over heel veel spelers tevreden en ik denk dat Feyenoord er goed aan zou doen om niet alleen naar zijn contract te kijken, ook naar een paar anderen. Dus als dat het begin gaat worden, dat ik voor iedereen mee moet betalen… Ik kan wel wat lijden, maar dat lijkt me niet handig."

'Mister Conference League', zoals Dessers in Rotterdam en omstreken inmiddels bekend staat, wond er na afloop van de 3-2 zege in datzelfde toernooi op Olympique Marseille in ieder geval geen doekjes om. "Of ik wil? Ja, zeker."