Wedstrijdverslag

City weer koploper na gemakkelijke zege op Leeds, onder meer Aké trefzeker

City weer koploper na gemakkelijke zege op Leeds, onder meer Aké trefzeker

30-04-2022 20:26 Laatste update: 20:45

Manchester City heeft zich zaterdagavond niet gek laten maken door Liverpool. The Citizens waren niet in optima forma op bezoek bij Leeds United. City had weinig moeite met Leeds en neemt de koppositie weer van Liverpool over na een eenvoudige 0-4 overwinning. 

Liverpool won eerder op zaterdag met 0-1 van Newcastle United en legde de druk daardoor op City. De bezoekers speelden afgelopen dinsdag nog de kraker tegen Real Madrid die met 4-3 gewonnen werd en daarom stond er veel druk op The Citizens. De ploeg van Pep Guardiola leek echter niet onder de indruk en stond binnen een kwartier al op voorsprong tegen de laagvlieger door een treffer van Rodri op aangeven van Phil Foden. City was in de eerste helft heer en meester, maar vergat zichzelf te belonen en de score verder op te voeren.

In het tweede bedrijf liet Aké snel van zich horen. Binnen het uur verdubbelde de Nederlander de score met een snelle voetbeweging. Een kwartier voor tijd maakte Gabriel Jesus, die de afgelopen weken in bloedvorm verkeert, de verdiende 0-3. Leeds wist hier weinig tegenover te zetten en schoot de hele wedstrijd geen enkele keer tussen de palen. In de slotfase bepaalde Fernandinho de einduitslag op 0-4.

Door de overwinning gaat City weer aan kop in de Premier League en is de voorsprong op Liverpool weer één punt. Beide ploegen spelen nog vier duels in de Premier League, waar het bovenin onvermeend spannend blijft. Leeds blijft zeventiende staan en staat vijf punten boven de degradatiestreep.