Nieuws

Oud-PSV'er is taxichauffeur in Brazilië: 'Mensen geloven niet dat ik daar speelde'

Oud-PSV'er is taxichauffeur in Brazilië: 'Mensen geloven niet dat ik daar speelde'

25-04-2022 17:15 Laatste update: 17:17

Jonathan Reis scoorde in 2010 een hattrick voor PSV in de historische 10-0 overwinning op Feyenoord. Tegenwoordig is de oud-PSV'er in Brazilië te vinden als taxichauffeur. Reis stopte in 2018 met voetballen en hoopt ooit nog terug te keren naar Nederland. 

Reis mist de tijden in Eindhoven, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Die 10-0 overwinning op Feyenoord. Kippenvel. Voetballen in het Philips Stadion was al prachtig, maar die wedstrijd was helemaal bijzonder. Ik denk er nog vaak aan terug."

De oud-voetballer is zelf pas 32 jaar, maar hing in 2018 al zijn voetbalschoenen aan de wilgen. "De mensen geloven vaak niet bij wie ze in de taxi zitten", geeft Reis toe. "PSV is heel bekend in Brazilië. Als ik zeg dat ik voor die club heb gespeeld, denken ze soms dat ik ze voor de gek houd."

Op papier is Reis erop achteruit gegaan, maar de Braziliaan is gelukkig als taxichauffeur en kan zijn gezin onderhouden. "Ik kan nergens over klagen. God is goed voor me. Hij gaf me de kans profvoetballer te worden, hoe kort dat ook heeft mogen duren. Ik mis PSV nog elke dag. Als God het wil, kom ik op een dag terug naar Nederland", besluit de oud-voetballer.