'Aanvallend geen vuist makend' Feyenoord wint door 'goudhaantje' Sinisterra

25-04-2022 10:14

Feyenoord won zondag in de absolute slotfase van FC Utrecht. De Rotterdammers leken met hun hoofd al bij de halve finale van de Conference League te zitten, maar De Kuip kon in de 96ste minuut tóch juichen.

In de eerste helft vielen er geen goals in Rotterdam. Feyenoord had moeite om door de Utrechtse defensie te komen. 'De bezoekers gaven weinig weg, maar konden aanvallende ook geen vuist maken', schrijft het Algemeen Dagblad.

De Telegraaf zag de ploeg van Arne Slot heersen, maar dat vergde veel van de Feyenoord-spelers. 'Het zware in de opdracht tegen de ploeg van interim-coach Rick Kruys zat hem in de energie die Feyenoord moest geven om de Utrechters op hun helft kapot te spelen. Het was veel eenrichtingsverkeer maar tot de rust zag de thuisclub geen kans doelman Fabian de Keijzer te passeren.'

In de tweede helft kwam Feyenoord op gelukkige wijze op voorsprong. 'De voorzet van Reiss Nelson leek nog wel onschadelijk gemaakt te kunnen worden maar Mike van der Hoorn kopte de bal over zijn keeper Fabian de Keijzer in het doel. De voorsprong gaf Feyenoord wat meer rust in het spel en dat was welkom', aldus het AD.

Utrecht kwam echter door een geweldig uitgespeelde goal op 1-1 en lang leek dit de eindstand te worden, tot de goal van Luis Sinisterra. 'Zeven minuten blessuretijd had Feyenoord, maar goudhaantje Sinisterra had aan de 96e minuut genoeg om de Kuip eens te meer te laten kolken: 2-1', aldus De Telegraaf.

Door de overwinning op Utrecht blijft Feyenoord derde staan in de Eredivisie. De voorsprong op FC Twente bedraagt drie punten en bovendien hebben de Rotterdammers een veel beter doelsaldo.