Nieuws

Slot is Ajax-vragen beu en gaat Guardiola-voorbeeld volgen: 'Next question'

Slot is Ajax-vragen beu en gaat Guardiola-voorbeeld volgen: 'Next question'

22-04-2022 16:01

Arne Slot is de vragen over een eventueel dienstverband bij Ajax zat. De Feyenoord-trainer kondigt aan in de toekomst geen vragen meer over de Amsterdammers te beantwoorden. Toch lijkt de Bergentheimer een baan in de hoofdstad niet geheel uit te sluiten.

Bij aanvang van de persconferentie in aanloop naar het Eredivisie-duel met FC Utrecht ging het in eerste instantie vooral over het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United. "Ik denk dat het voor het Nederlandse trainersgilde heel prettig is dat er weer een coach naar zo'n grote club gaat", reageert Slot. "We hopen natuurlijk dat Ten Hag het goed doet daar, dat is voor alle Nederlandse trainers heel prettig."

Op een eerdere persconferentie weigerde Slot volmondig 'nee' te zeggen tegen een dienstverband bij Ajax, wat zorgde voor de nodige controverse. "Ik heb die ophef niet begrepen", vertelt Slot. "Volgens mij was ik heel duidelijk en zei ik: dit is het antwoord waar je het nu mee moet doen. Ik vond het zelf wel duidelijk, als mensen daar een andere mening over hebben mag dat. Elk woord dat ik hierover zeg, kan weer tot headlines leiden. Daar heb ik niet zoveel zin in", aldus de Feyenoord-trainer.

In niet misverstane woorden legt Slot uit in de toekomst geen vragen meer over de regerend landskampioen te beantwoorden. "Ik hoor Pep Guardiola wel eens zeggen: next question. Laat ik dat vanaf nu inzetten, als er nog vragen over Ajax gesteld worden."