Breaking news

Kassa rinkelt voor Groningen: Meijer levert miljoenen op door transfer naar Brugge

Kassa rinkelt voor Groningen: Meijer levert miljoenen op door transfer naar Brugge

13-04-2022 07:10

FC Groningen en Club Brugge hebben een overeenstemming bereikt over een transfer van Bjorn Meijer, bevestigen bronnen aan VoetbalPrimeur. Met de transfer is een bedrag van zes miljoen euro gemoeid en Groningen heeft daarnaast een aanzienlijk doorverkooppercentage afgesproken. Meijer wordt mogelijk deze week nog gekeurd.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus kan zes miljoen euro op rekening bijschrijven, wat goed nieuws is voor de nummer acht uit de Eredivisie. Meijer was pas achttien wedstrijden te bewonderen in de Eredivisie en beschikt over een klein contract. Groningen wilde het contract van de linksback openbreken, maar hij kiest voor een avontuur in België.

Meijer is er al een tijdje van overtuigd dat hij de overstap naar Brugge wil maken. "Het meeste wat in de media staat, klopt. Ik weet nog niet zeker of ik erheen ga, maar inderdaad: het plan spreekt me aan. Tussen mij en Groningen zit het goed. De situatie is dat ik onder contract sta en vol trots. Dat zal altijd zo zijn", zei hij afgelopen weekend tegen ESPN.

Meijer is samen met Gabriel Gudmundsson, die afgelopen zomer voor hetzelfde bedrag naar Lille OSC vertrok, die op vier na duurste speler in de uitgaande transfergeschiedenis van Groningen. Marcus Berg (tien miljoen euro), Ritsu Doan en Luis Suarez (7,5 miljoen euro) en Tim Matavz (7 miljoen euro) gingen hem voor.