Real na geweldig spektakelstuk door naar de halve finale van de Champions League

12-04-2022 23:38 Laatste update: 23:44

Real Madrid heeft zich na een verlenging weten te plaatsten voor de halve finale van de Champions League. De Koninklijke leek na het heenduel (1-3 winst) al zo goed als zeker van een plekje bij de laatste vier, maar Real kwam in eigen huis op een 0-3 achterstand tegen Chelsea. Door doelpunten van Rodrygo en Karim Benzema gaan de Madrilenen alsnog door.

Vooraf was Chelsea al zo goed als afgeschreven. Zelfs Thomas Tuchel geloofde niet dat zijn eigen ploeg het 1-3 verlies kon ombuigen in de return. Hetgeen wat Chelsea nodig had gebeurde ook: een snelle openingstreffer. Na een kwartier spelen bracht Mason Mount de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Het elftal van Tuchel oogde gretig en creëerde mogelijkheden. Waar Chelsea een sterke indruk maakte, was Real totaal onherkenbaar in eigen huis. De Koninklijke kwam in de eerste helft tot nul mogelijkheden en hadden niets te vertellen.

Vlak na rust was het Antonio Rüdiger die Chelsea op 0-2 bracht. De verdediger kopte raak vanuit een corner. The Blues leken door te denderen en zelfs al de derde goal te maken. Marcos Alonso schoot knap binnen, maar bleek de bal met zijn hand geraakt te hebben waardoor de VAR de goal afkeurde. In de 75ste minuut werd het alsnog 0-3 door een knappe goal van Timo Werner. De Duitse spits zorgde daarmee dat Chelsea virtueel door was naar de halve finale. Lang duurde dit niet want vijf minuten later deed Rodrygo namens Real Madrid wat terug: 1-3.

Dit was na negentig minuten nog steeds de score dus moest de verlenging uitkomst bieden. In de 96ste minuut was het de man in vorm, Karim Benzema, die op aangeven van Vinícius Júnior het net wist te vinden. De 2-3 was tevens de einduitslag waardoor Real zich op moeizame wijze alsnog bij de laatste vier van Europa mag melden.