Nieuws

'Van Gaal mag mogelijk extra spelers voor WK selecteren door regelwijziging FIFA'

'Van Gaal mag mogelijk extra spelers voor WK selecteren door regelwijziging FIFA'

05-04-2022 20:11

De kans is aanwezig dat bondscoach Louis van Gaal nog drie spelers mag oproepen voor het Nederlands elftal. Le Parisien beweert dat de FIFA overweegt om 26 spelers toe te staan in een selectie. Dit gebeurde ook al op het EK vanwege de coronapandemie. 

De teller staat momenteel op 23, maar hier kan dus verandering in komen. Volgens de Franse krant denkt de FIFA al 'enkele weken' over de regelwijziging en werd er 1 april officieel overlegd over de plannen. Er is nog geen besluit genomen na deze vergadering, maar dat besluit zal wel snel worden genomen, aldus de krant. 

Op het EK van vorig jaar werd de regel al toegepast en mochten 26 spelers worden opgeroepen. Daar kwam als voetnoot bij dat er wel slechts 23 spelers op het veld en de bank mochten plaatsnemen, waardoor er drie spelers op de tribune moesten plaatsnemen. 'Een dergelijke situatie leek in feite te wegen op het moreel van de betrokken spelers', meldt de krant. 

Het WK begint in november van dit jaar in Qatar. Nederland speelt de eerste wedstrijd van het toernooi op 21 november om 11.00 uur Nederlandse tijd en treft Senegal.