Nieuws

Guidetti-transfer ketst af: 'Wij kunnen niet aan dit soort bedragen meedoen'

Guidetti-transfer ketst af: 'Wij kunnen niet aan dit soort bedragen meedoen'

04-04-2022 10:55

John Guidetti leek in februari eindelijk zijn terugkeer naar Zweden af te ronden, maar witte rook bleef uit. De voormalig Feyenoord-spits staat nog steeds onder contract bij het Spaanse Deportivo Alavés, dat geen overeenstemming met AIK wist te bereiken. De voorzitter van de Allsvenskan-club openbaart waar het misging.

De rol van Guidetti bij de La Liga-club is volledig uitgespeeld: inmiddels maakt hij geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van de hekkensluiter van Spanje. De transferperiode in Zweden sloot op 31 maart en vervolgens kwam AIK met de aankondiging dat het niet gelukt was om de listige spits naar Zweden te halen.

"Ik kan niets zeggen over de bedragen, maar het is van een dusdanig niveau dat we er niet aan mee kunnen doen", vertelt voorzitter Robert Falck aan Fotbollskanalens. Toch is een contract bij AIK op termijn allerminst uitgesloten: bij Alavés verloopt zijn contract op 30 juni 2022, waarna het Guidetti vrijstaat om zijn overgang naar zijn vaderland alsnog af te ronden.