Nieuws

Noorse voetbalbond botst met Qatarese vertegenwoordiger op FIFA-congres

Noorse voetbalbond botst met Qatarese vertegenwoordiger op FIFA-congres

31-03-2022 16:10

De Noorse voetbalbond heeft zich negatief uitgelaten over een aantal zaken rondom de WK-organisatie in Qatar. De Qatarese vertegenwoordiger die aanwezig was op het overleg was hier niet van gediend en verweerde zich. 

Aan de kant van Noorwegen was Lise Klaveness aan het woord. De oud-international en vrouwelijke voorzitter van de Noorse voetbalbond sprak over verschillende zaken die haar niet aanstonden. Klaveness legde de zere vinger onder meer op de arbeidsomstandigheden van immigranten, de discriminatie van vrouwen in Qatar en de juridische veroordelingen van homoseksuelen in het land. 

De kritiek van de Noorse werd met applaus ontvangen, maar Hassan El Thawadi was niet onder de indruk van de speech. "Het stoort me enorm dat iemand alle vooroordelen als feiten verkoopt. U hebt ons niet gecontacteerd, u wilde niet in dialoog treden. Onze deur staat altijd open, maar we hebben u niet gezien. Dat is moeilijk te accepteren", sloot El Thawadi af. 

FIFA-voorzitter Gianni Infantino probeerde het brandje te blussen en bleef diplomatiek na de aanvaring tussen de twee partijen. "Er is qua arbeidswetgeving al een enorme vooruitgang gemaakt. Maar er is nog werk, niets is perfect", zo besloot hij.