Nieuws

'Ajax wist voor zaak-Promes al af van zijn acties na gesprekken met recherche'

'Ajax wist voor zaak-Promes al af van zijn acties na gesprekken met recherche'

26-03-2022 10:52

Ajax heeft meerdere gesprekken gevoerd met de recherche over Quincy Promes, weet Het Parool. De Amsterdammers is verteld wat de aanvaller buiten de lijnen uitspookte. Algemeen directeur Edwin van der Sar maakte onderdeel uit van deze gesprekken.

Promes wordt verdacht van poging tot moord, drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Het Parool weet dat de recherche zich bij Ajax heeft gemeld voor een gesprek over Promes, toen hij nog salaris kreeg van de club uit Amsterdam. In het gesprek met de recherche werd duidelijk dat ze bezorgd waren over de acties van Promes buiten het veld.

Ook Van der Sar was betrokken bij de gesprekken. Een tweede ontmoeting tussen Ajax en de recherche was van andere aard: bij de politie groeide toen het vermoeden dat Promes van het rechte pad af aan het raken was.

Het Algemeen Dagblad heeft geprobeerd om contact te zoeken met Promes, maar de Oranje-international laat niks van zich horen. Ajax wil zich niet uitlaten over de zaak-Promes, zolang de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan. Het Openbaar Ministerie ontkent dat het EK een rol heeft gespeeld bij de vervolging van de aanvaller.