Nieuws

Álvarez blikt terug op vertrekwens bij Ajax: 'Ik ben toen wel even boos geweest'

Álvarez blikt terug op vertrekwens bij Ajax: 'Ik ben toen wel even boos geweest'

15-10-2021 11:36

Edson Álvarez is inmiddels een onbetwiste basisspeler onder Erik ten Hag, al was dat in zijn eerste seizoen bij Ajax wel anders. De Mexicaan worstelde in Amsterdam en wilde vertrekken, maar zover kwam het niet.

De middenvelder beleefde een lastig eerste jaar. Hij moest het doen met een reserverol, terwijl zijn vriendin en pasgeboren dochter niet in Nederland konden blijven. Een overgang naar Valencia CF bood uitkomst, maar daar stook Ajax een stokje voor. "Ik ben toen wel even boos geweest," geeft hij eerlijk toe in gesprek met Ajax Life. "Toch had ik het besluit te respecteren en ergens gaf de beslissing me een goed gevoel. Er sprak vertrouwen uit. Ajax had me nodig."

Dat blijkt, want inmiddels is Álvarez niet meer weg te denken uit de eerste elf bij Ajax. "Toch voel ik me nog altijd geen basisspeler. Daarvoor heb ik teveel op de bank gezeten. Het geeft ook niet. Ik wil het gevoel hebben dat ik moet jagen op een basisplek, zo blijf ik scherp en alert. In onze selectie is dat nodig. We beschikken over veel goede spelers. Als je één moment niet oplet, ben je je basisplek kwijt."

Álvarez is de eerste Mexicaan ooit bij de Amsterdammers, wat hem in zijn beginfase in Nederland extra druk bezorgde. "Brazilianen en Argentijnen kennen jullie in Europa. Die hebben minder te bewijzen. Door mijn nationaliteit had ik het gevoel dat ik een stapje extra moest zetten", vertelt hij openlijk. Mogelijk zit de Mexicaan zaterdag bij de selectie van Ajax tegen sc Heerenveen, maar het is door zijn interlandverplichtingen geen zekerheid dat hij tijdig terugkeert in Nederland.