FC Emmen verstevigt koppositie en duwt VVV-Venlo verder het moeras in

19-03-2022 18:23 Laatste update: 18:24

Na een klinkende 4-0 overwinning op naaste belager FC Volendam, heeft FC Emmen zaterdagmiddag wederom goede zaken gedaan in de top van de Keuken Kampioen Divisie. In Limburg werd VVV-Venlo met 0-2 over de knie gelegd.

Al binnen twee minuten kon Reda Kharchouch de bezoekers via de strafschopstip op voorsprong zetten, maar de spits faalde en schoot de bal hoog over het doel. Nog geen drie minuten later had Kees de Boer de openingstreffer voor VVV op zijn schoen: oog in oog met de Emmen-goalie vond hij de buitenkant van de paal. Daarna ging het tempo iets liggen en nam de Drentse ploeg het initiatief. Kharchouch was voor rust nogmaals dicht bij een doelpunt, maar dit keer stond hij in buitenspelpositie.

In de rust was er speciale aandacht voor de naar Almere City vertrokken Danny Post. De voormalig aanvoerder van VVV kreeg een waardig afscheid in De Koel. Een goed startschot voor een goede tweede helft van de thuisploeg was dat echter niet. Rui Mendes zette Emmen na een uur spelen op voorsprong. VVV zocht na Mendes' goal opportunistisch naar de gelijkmaker, maar de treffer viel aan de andere kant. In de blessuretijd verdubbelde Azzeddine Toufiqui de marge.

Emmen neemt op de ranglijst weer afstand van Volendam. Het gat tussen beide ploegen bedraagt drie punten in het voordeel van de ploeg van Dick Lukkien. VVV moet zich door de nederlaag zorgen maken over het halen van de play-offs. De huidige tiende plek geeft geen recht op deelname aan de strijd om promotie naar de Eredivisie.