Wedstrijdverslag

Atlético wint in Manchester en is kwartfinalist CL door uitblinkende Oblak

Atlético wint in Manchester en is kwartfinalist CL door uitblinkende Oblak

15-03-2022 22:59 Laatste update: 16-03-2022 01:38

Atlético Madrid heeft dinsdagavond afgerekend met Manchester United in de Champions LeagueThe Red Devils hadden het betere spel, maar moesten toekijken hoe een treffer van Renan Lodi genoeg was voor de overwinning van Los Colchoneros, mede door een uitblinkende Jan Oblak. 

Atlético Madrid toonde niet per se het betere van het spel, maar was wel het gevaarlijkst in de eerste helft. João Felix wist na een half uur spelen de score te openen, maar ploeggenoot Marcos Llorente bleek buitenspel te staan. Vlak voor rust sloegen de bezoekers alsnog toe: Renan Lodi kopte goed binnen na een voorzet van Antoine Griezmann. Het zou uiteindelijk de enige treffer in de eerste helft zijn en beide ploegen zochten de kleedkamer op. 

United moest in de tweede helft aan de bak en had meer balbezit en kansen dan de bezoekers. Na ruim een uur spelen had manager Ralf Rangnick genoeg gezien en voerde hij een driedubbele wissel door: Anthony Elanga, Scott McTominay en Bruno Fernandes verlieten het veld voor Marcus Rashford, Nemanja Matic en Paul Pogba. Een kwartier voor tijd leek United zich te belonen met de gelijkmaker, maar doelman Jan Oblak had een geweldig antwoord op de poging van Raphaël Varane. Vlak voor tijd kwam Juan Mata binnen de lijnen voor de onlangs bekritiseerde Harry Maguire, die tegen Tottenham Hotspur nog in eigen doel schoot. 

Er werd niet meer gescoord op Old Trafford, waardoor Atlético de kwartfinales van de Champions League bereikt. Manchester United was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg, maar wist de kansen niet te verzilveren en stuitte bovendien op een uitstekende Jan Oblak.