Nieuws

Barcelona maakt samenwerking met Spotify wereldkundig, Camp Nou krijgt sponsornaam

Barcelona maakt samenwerking met Spotify wereldkundig, Camp Nou krijgt sponsornaam

15-03-2022 21:20 Laatste update: 22:13

FC Barcelona heeft dinsdagavond de samenwerking met de streamingdienst Spotify bekendgemaakt. De samenwerking tussen de Blaugranas en Spotify zal ook voor een naamsverandering van Camp Nou zorgen: voortaan zal het stadion als Spotify Camp Nou door het leven gaan. 

De naam van Spotify zal de komende vier jaar te zien zijn op de shirts van Barcelona. De Catalaanse club zegt met de deal 'een nieuw platform' te hebben gecreëerd tussen de globale achterban van de club en de artiesten van Spotify. Door de deal wordt de streamingdienst volgend seizoen de hoofdsponsor van Barcelona. 

"We zijn heel trots om pioniers te zijn met een samenwerking als deze, met de wereldberoemde organisatie Spotify", zegt clubpresident Joan Laporta op de clubwebsite. "Door deze deal kunnen wij nog dichter bij de fans komen en de Barça-familie uitbreiden door entertainment en voetbal te combineren. Wij willen contact leggen met nieuwe mensen rondom de wereld."

"Met deze veranderingen willen we ons innovatieve karakter demonstreren en onze constante zoektocht naar excellentie aantonen. Juist daarom is Barça een unieke club in de wereld", sluit Laporta af.