Nieuws

Tuchel zit met vraagtekens na sancties: 'Als we maar shirts en een bus hebben'

Tuchel zit met vraagtekens na sancties: 'Als we maar shirts en een bus hebben'

11-03-2022 09:28 Laatste update: 10:40

Thomas Tuchel heeft geen duidelijkheid over de toekomst van Chelsea FC na de sancties tegen clubeigenaar Roman Abramovich. Vanwege de invasie in Oekraïne staat de Russische miljardair op een Britse sanctielijst waar The Blues zwaar de dupe van zijn.

Door een speciale licentie mag Chelsea wedstrijden blijven spelen, maar zijn niet-seizoenskaarthouders niet welkom op Stamford Bridge. Tijdens de persconferentie na afloop van het duel met Norwich Citiy (3-1 winst) spreekt Tuchel over de situatie in Londen. "Ik zag dit niet aankomen en ik heb ook geen idee wat ons morgen weer te wachten staat", spreekt de manager. 

Chelsea zat vorig seizoen nog op rozen: het ging de club voor de wind en zelfs de Champions League werd gewonnen. Na de sancties en het mogelijke vertrek van Antonio Rüdiger, Andreas Christensen en César Azpilicueta is dat nu wel anders. "Dit is nu groot nieuws, maar ik weet niet hoeveel impact dit heeft op de toekomst. We hebben daar ook geen invloed op", vervolgt Tuchel. 

Tuchel kiest niet het hazenpad bij The Blues. "Zolang we maar genoeg shirts hebben en een bus om de spelers naar uitwedstrijden te vervoeren, dan staan we op het veld en strijden we voor resultaten. Ik ben nog steeds blij hier bij Chelsea en ik ben blij dat ik trainer ben van deze ploeg."

Eerder deze week werd bekend dat hoofdsponsor Three het contract met Chelsea voorlopig heeft opgeschort na bekendmaking van de sancties. Chelsea staat er ondanks alle gebeurtenissen op sportief gebied nog goed voor: de ploeg staat derde in de Premier League en verdedigt op 16 maart een 2-0 voorsprong tegen Lille OSC in de achtste finales van de Champions League.