Nieuws

Shirtsponsor Chelsea maakt zich zorgen om sancties en 'herziet' samenwerking

Shirtsponsor Chelsea maakt zich zorgen om sancties en 'herziet' samenwerking

10-03-2022 13:02 Laatste update: 13:58

Roman Abramovich en Chelsea FC liggen onder vuur in Engeland. De Russische miljardair en clubeigenaar werd donderdagochtend sancties opgelegd door de Britse regering en daar is de Londense club nu de dupe van. Shirtsponsor Three heroverweegt nu of het wel wil samenwerken met de Engelse club. 

Dat laat Sky Sports weten in een kort bericht. Het telefoon- en telecommunicatiebedrijf zegt opnieuw te kijken naar de relatie met de Engelse club naar aanleiding van de sancties. Three staat sinds 2020 op het shirt van The Blues en betaalt hiervoor ongeveer 47 miljoen euro per jaar. De sponsordeal loopt tot 2023 door, maar het telecombedrijf is nu niet meer zeker van de samenwerking. Door de straffen die daarmee gepaard gaan, loopt Chelsea een enorme hoeveelheid aan inkomsten mis. De Engelse voetbalclub moet zich aan een aantal strenge regels houden. 

Zo mag Chelsea onder anderegeen merchandise en wedstrijdtickets meer verkopen aan niet-seizoenkaarthouders, mag er niet meer worden geïnvesteerd in Stamford Bridge of andere gebouwen, mag Chelsea geen spelers kopen en verkopen en worden de transportkosten van Chelsea gelimiteerd.

De overheid zal de situatie in mei opnieuw bekijken en tot die tijd zal Chelsea het heel zwaar krijgen. Abramovich mag geen zaken doen met Britse particulieren en bedrijven. Daarnaast mag de Rus alléén zijn club verkopen als de regering namens hem mag onderhandelen met geïnteresseerde partijen.