Nieuws

Chelsea-fans scanderen naam Abramovich tijdens Oekraïnse steunbetuigingen

Chelsea-fans scanderen naam Abramovich tijdens Oekraïnse steunbetuigingen

05-03-2022 16:24 Laatste update: 17:57

Voorafgaand aan het duel tussen Burnley FC en Chelsea FC werd er zaterdagmiddag middels een steunbetuiging stilgestaan bij de situatie in Oekraïne. Als reactie hierop besloten uitsupporters van Chelsea de naam van Roman Abramovich te scanderen, de Russische eigenaar die besloten heeft de Londense club te verkopen.  

Verslaggever Graeme Bailey was aanwezig op Turf Moor en keurt het gedrag van de uitsupporters af. 'Behoorlijk walgelijk van de Chelsea-fans dat ze de naam van Roman Abramovich scanderen op het moment dat de supporters van Burnley respect tonen voor Oekraïne', schrijft Bailey op Twitter. Om 16.00 uur werd er afgetrapt tussen de twee ploegen. Abramovich kwam onder druk te staan na de invasie in Oekraïne vanwege zijn sterke connecties met het Kremlin. De Russische miljardair besloot op zijn beurt de club te koop te zetten.

Bij alle wedstrijden in de Premier League wordt er dit weekend stilgestaan bij de gebeurtenissen tussen Oekraïne en Rusland. Alle aanvoerders dragen op hun beurt een geel-blauwe aanvoerdersband, de vlagkleuren van Oekraïne, met daarop de tekst: 'Football Stands Together'.