Interview

Haps (28) blij met keuze voor interlandloopbaan: 'Het voelt als een verlossing'

Haps (28) blij met keuze voor interlandloopbaan: 'Het voelt als een verlossing'

03-03-2022 11:55

Ridgeciano Haps gaat al enige tijd door het leven als international van Suriname. De linksback hoopte lang op een uitnodiging voor Oranje, maar die kwam er niet. De verdediger van Venezia had liever eerder definitief de keuze voor het Zuid-Amerikaanse land gekozen.

Afgelopen zomer stapte hij na een dienstverband van vier jaar over van Feyenoord naar Italië. In zijn periode bij de Rotterdammers leek hij lang uitzicht te hebben op een plek in het Nederlands elftal. "Ik heb er te lang op gewacht en gehoopt. Toen bleek dat ik voor Suriname kon gaan spelen, heb ik dat meteen gedaan", vertelt Haps aan Voetbal International.

"Het voelde als een verlossing. Ik ben net zoveel Nederlander als Surinamer. Mijn familie komt ervandaan, mijn oma woont er nog, ik ging er al vaak naartoe op vakantie." Spijt van zijn keuze heeft de wingback geenszins. "Het was al met al de perfecte oplossing. Toch een interlandcarrière voor een eigen land", vervolgt de inmiddels vijfvoudig international van Suriname tegenover het weekblad.

Onder de onlangs aangestelde Stanley Menzo moet de historische plaatsing voor de Gold Cup van 2021 een vervolg worden gegeven. Inmiddels is het voor in Nederland geboren spelers mogelijk een voetbalpaspoort aanvragen. Onder meer Ryan Donk, Sean Klaiber en Florian Josefzoon spelen inmiddels voor Suriname. "Het moet de opmaat zijn tot meer. Komende zomer spelen we in de CONCACAF Nations League, we zitten in de hoogste groep, dus Amerika, Canada, Mexico. Mooie wedstrijden", besluit de 28-jarige verdediger.