Nieuws

'Leegloop in de top van Chelsea: ook Russische directrice verlaat club'

'Leegloop in de top van Chelsea: ook Russische directrice verlaat club'

03-03-2022 10:25 Laatste update: 13:02

Marina Granovskaia vertrekt in het kielzog van Roman Abramovich ook bij Chelsea. Ze trekt haar conclusies op basis van speculaties over haar rol in de media, schrijft The Guardian. Ze ligt onder een vergrootglas, mede door de militaire interventie die Rusland in Oekraïne begon en ze als rechterhand van Abramovich geldt.

Abramovich zette The Blues woensdagavond te koop, manager Thomas Tuchel reageerde geschokt. De Britse kwaliteitskrant verwacht dat in navolging van de Russische miljardair ook Granovskaia zal vertrekken bij Chelsea, wanneer het van een verkoop komt. Het dagblad verwacht dat voorzitter Bruce Buck eveneens weggaat bij de club: hij geldt namelijk ook als vertrouweling van Abramovich. 

Door de annexatie van diverse regio's van Rusland in Oekraïne schudt ook de westerse wereld op zijn grondvesten. Naast een uitgebreid sanctiepakket van de EU en maatregelen van zowel de UEFA als de FIFA sloot het Verenigd Koninkrijk niet uit om maatregelen te treffen tegen vermogende Russen. Miljardair Abramovich valt binnen die categorie.

Het heeft er alle schijn van dat de zakenman Chelsea verkoopt om eventuele schade voor de club te voorkomen. Granovskaia vervult op dit moment de functie van directeur bij de club van Hakim Ziyech. Eerder fungeerde de Russisch-Canadese zakenvrouw onder meer tien jaar als hoofdassistent van Abramovich.