Opinie

Mulder snapt niets van Ajax: Ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen

Mulder snapt niets van Ajax: "Ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen"

23-02-2022 23:45 Laatste update: 23:59

Youri Mulder zag een onherkenbaar Ajax in de tweede helft op het veld in Lissabon. Naar eigen zeggen beleefde de analist een déjà vu aan de wedstrijd die de hoofdstedelingen speelden tegen Tottenham Hotspur in 2019 in de halve finale van de Champions League.

Met een 1-2 voorsprong op zak zocht Ajax de kleedkamers op. "Het was gewoon een slechte tweede helft en ze doen onnodige dingen. Voor mij was het een déjà vu met de wedstrijd in Amsterdam tegen Tottenham Hotspur, de halve finale", vertelt de voormalig aanvaller bij Ziggo Sport.

Mulder begrijpt niet waarom Ajax zo offensief bleef spelen en veel ruimte weggaf achter de defensie. "Wat doen ze daar? Ze staan voor en ze lopen blind naar voren. Blind: letterlijk blind… Het is goed als je een keertje meegaat, misschien kan dat de eerste keer nog wel. Maar dan moet je niet de bal verliezen. Ajax speelde slordig in de tweede helft, veel dom balverlies en je geeft de tegenstander grote kansen."

De gelijkmaker van Benfica kwam volgens Mulder dan ook niet tot een verrassing. "Je zou denken: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen", besluit hij met gevoel voor ironie. Doordat blind en Jurriën Timber zich op de helft van de tegenstander bevonden, lag de weg vrij naar het Amsterdamse doel. Remko Pasveer had eerst nog een antwoord op een snoeiharde pegel, maar moest vervolgens het antwoord op een kopbal van Roman Yaremchuk schuldig blijven.