Nieuws

Ten Hag baalt door gelijkspel in Lissabon:  'Hadden vijf 100 procent kansen'

Ten Hag baalt door gelijkspel in Lissabon: 'Hadden vijf 100 procent kansen'

23-02-2022 23:29

Erik ten Hag kan na afloop van het gelijkspel (2-2) tegen Benfica leven met de uitslag. De Ajax-trainer hamert erop dat zijn spelers efficiënter met de kansen om moeten springen en laakt zijn verdedigers bij de gelijkmaker van de Portugezen.

Ajax speelde een overtuigend eerste bedrijf, maar na de theepauze kwam Benfica veel sterker voor de dag en waren de hoofdstedelingen geen schim van de ploeg uit de eerste helft. "Een beetje dubbel", kijkt Ten Hag terug op de wedstrijd bij Ziggo Sport. "We hebben de wedstrijd twee keer in handen en we geven de goals heel makkelijk weg", legt hij uit.

Ten Hag is niet tevreden met het optreden van zijn elftal. "We waren niet zo goed aan de bal vandaag. We kunnen daarin op een hoger level spreken. Dan heb je automatisch meer controle. Desalniettemin hebben we vijf honderd procent kansen. Als we aan het voetballen waren, werden ze geweldig uitgespeeld."

Vervolgens somt de trainer de gemiste kansen van Álvarez (paal), Mazraoui (redding) en Gravenberch (slordig balverlies) op. "Uiteindelijk ga je niet op Europees niveau tien honderd procent kansen krijgen. Wij hadden er vijf. Buiten de goals gezien, moet je er echt meer uithalen."

Over de tegentreffer van Roman Yaremchuk is Ten Hag evenmin te spreken. "Die tweede goal mag niet. Je mag je je niet laten uitcounteren, terwijl je 2-1 voorstaat", zucht Ten Hag. "Je moet de spelsituatie in deze beter inlezen."

Enigszins geïrriteerd reageert de 52-jarige coach vervolgens op een vraag of hij meer zorgen heeft, na de wedstrijd die Ajax in Lissabon op de mat legde. "Nee, ik denk dat wij hebben laten zien dat we goed tegen ze kunnen spelen. Als we rustiger aan de bal zijn, gaan we kansen creëren. We hebben gezien in de omschakeling dat ze gevaarlijk zijn en bij spelhervattingen. Dat zullen we beter moeten doen", besluit hij.