Nieuws

Van der Vaart laat zoon Damián (15) debuteren voor Deense club Esbjerg

Van der Vaart laat zoon Damián (15) debuteren voor Deense club Esbjerg

17-02-2022 12:02 Laatste update: 12:46

Rafael van der Vaart heeft woensdag zijn zoon Damián laten debuteren voor Esbjerg fB. De vijftienjarige middenvelder viel in de 74e minuut in tijdens de oefenwedstrijd tegen Aarhus Fremad. Hij maakte daarmee zijn officieuze profdebuut in de hoofdmacht.

De Deense club keek op het moment van de invalbeurt van Van der Vaart tegen een 0-3 achterstand aan. De zoon van de 109-voudig Oranje-international kwam in de ploeg voor Nikolaj Lund. Het werd zo een onvergetelijke avond voor Van der Vaart, senior en junior.

Uiteindelijk mondde de wedstrijd uit in een 0-4 nederlaag. Op de clubsite wordt het duel omschreven als een 'zwarte avond', door het verlies en het uitvallen van topscorer Elias Sörensen. Maar dit gold dus niet voor de familie Van der Vaart.

Van der Vaart junior ondertekende afgelopen mei een profcontract bij de Denen en ook zijn vader vervult een functie bij de club: die van assistent-trainer. Over een week start het seizoen voor Esbjerg en kan de jonge middenvelder mogelijk ook zijn officiële debuut maken.