Droomdebuut Bony blijft uit,  Go Ahead verslaat NEC in de beker

Droomdebuut Bony blijft uit, Go Ahead verslaat NEC in de beker

10-02-2022 20:40 Laatste update: 21:10

Go Ahead Eagles is de laatste halve finalist in de KNVB beker. De Eagles hadden het zwaar tegen NEC Nijmegen in De Goffert, maar wisten met het nodige fortuin het doel schoon te houden. Door twee vroege treffers won Go Ahead met 0-2.

In aanloop naar de wedstrijd was de speelgerechtigdheid van Wilfried Bony het grote nieuws. De Ivoriaan had uiteindelijk net op tijd zijn werkvergunning rond, maar uiteindelijk kon Bony niets aan de uitslag veranderen. De eerste tien minuten tastten beide ploegen nog af. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van NEC: Elayis Tavsan liet de kans liggen. Vier minuten later maakte Go Ahead-doelman Andries Noppert een fout en leverde hij zomaar de bal in. Ali Akman kon de fout echter niet afstraffen.

Na een kleine twintig minuten kreeg Go Ahead een strafschop. Inigo Cordoba werd onderuitgetrokken en de bal ging op de stip. Luuk Brouwers faalde niet vanaf de elf meter en mocht voor de 0-1 tekenen. NEC rechtte de rug na de tegentreffer en ging op zoek naar de gelijkmaker. De Nijmegenaren schreeuwden na een klein half uur om een strafschop na een handsbal, maar scheidsrechter Danny Makkelie gaf geen gehoor aan de klachten. NEC was de bovenliggende partij in deze fase, maar moest weer de bal uit het net vissen: Giannis Fivos Botos maakte tegen de verhoudingen in de 0-2. Dat was tevens de ruststand.

Go Ahead begon beter aan het tweede bedrijf en zag kort na rust de bal op de paal belanden. In de tweede helft ging NEC duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer maar wilde de bal er telkens niet in. Een half uur voor tijd maakte Bony zijn grote rentree dat door het NEC-publiek met gemengde gevoelens werd ontvangen. Bony schoot bij zijn eerste balcontact bijna de 1-2 binnen, maar zijn schot werd gekeerd. Na goede kansen van Jonathan Okita en Cas Odenthal zagen de Nijmegenaren ook dat de bal er vandaag simpelweg niet in wilde. Ondanks het debuut van Bony bleef de stand op 0-2 steken. Vlak voor tijd werd laatstgenoemde nog vervangen door Rodrigo Guth.

Daarmee is Go Ahead halve finalist in de KNVB beker en gaat het met PSV, Ajax en AZ strijden om de bekerwinst. De Eagles treffen in de halve finale PSV of Ajax in de Adelaarshorst. NEC strandt voor het tweede jaar op rij in de kwartfinale.