Nieuws

'Ajax-top wist van misstanden, meer dan zes vrouwen hadden last van Overmars'

'Ajax-top wist van misstanden, meer dan zes vrouwen hadden last van Overmars'

07-02-2022 21:35

Meer dan zes werkneemsters hebben last gehad van het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars, onthult De Telegraaf. De ochtendkrant meldt op basis van ingewijden dat meer dan zes vrouwen het gedrag van Overmars als zeer aanstootgevend of grensoverschrijdend hebben ervaren.

Clubwatcher Mike Verweij gaf in de voetbalpodcast Kick-Off van de krant al aan dat er sinds december verhalen rond gaan over Overmars en 'Ajax-vrouwen'. Of dit gaat om medewerksters van de club of vrouwen uit het dameselftal van de Amsterdammers is niet bekend. 'Een deel van de top van Ajax zou toen ook al op de hoogte zijn geweest van misstanden', aldus Verweij.

De Telegraaf heeft de brief algemeen directeur Edwin van der Sar naar de medewerkers heeft gestuurd in handen. 'We denken bij Ajax alle benodigde maatregelen getroffen te hebben om het melden van misstanden en ongewenst gedrag mogelijk te maken, maar ik realiseer me dat dat nog niet voldoende is en we niet kunnen zeggen dat hier alles goed gaat', schreef hij. Van der Sar benadrukt dat er hernieuwde aandacht voor het onderwerp komt.

Op 25 januari nam Van der Sar zelf initiatief om de brief te sturen. Het wordt niet duidelijk of de directeur dat deed naar aanleiding van de misstanden rond The Voice of Holland, of dat de klachten aan het adres van Overmars de aanleiding vormde.