Nieuws

Van der Meijde ziet rol voor Sneijder wel zitten bij Ajax: 'Daar is hij goed in'

Van der Meijde ziet rol voor Sneijder wel zitten bij Ajax: 'Daar is hij goed in'

05-11-2023 14:57

Andy van der Meijde ziet een rol weggelegd voor oud-teamgenoot Wesley Sneijder bij Ajax, zo vertelt hij tegen De Telegraaf. Op tecnhisch vlak zou de recordinternational van het Nederlands elftal een versterking zijn, vindt de rechtsbuiten. Al ziet hij ook andere kansen.

"Hij wil ook graag trainer worden, maar dan moet hij die opleiding doen. Laat hem maar lekker het technische gedeelte doen. Daar is hij goed in. Hij heeft veel ervaring in de voetbalwereld. Ik zie dat wel voor Wesley weggelegd", aldus Van der Meijde. 

Vooral in onderhandelingen zou de naam van Sneijder veel goeds doen. "Hij heeft een goede babbel en heeft wel connecties natuurlijk. Hij is een grote speler geweest. Ik denk dat het voor hem makkelijk is om bij een club aan te bellen en te zeggen: we willen die en die speler. Als Sven Mislintat belt, wordt het toch een beetje moeilijker." 

Mocht Ajax het toch niet zien zitten in de rol die hij bedacht had, ziet Van der Meijde ook nog andere carrièrekansen. "Hij kan pionnetjes neerzetten, denk ik", grapt de 44-jarige oud-voetballer. De Amsterdammers hebben al een nieuwe directeur voetbal op het oog, maar missen na het ontslag van Mislintat nog altijd een 'transferman'. Eerst zal de aandacht uitgaan naar het competitieduel met Heerenveen. Zondagmiddag komen de Friezen op bezoek in de Johan Cruijff Arena.