Nieuws

'Nee, Louis heeft me nog niet gebeld voor Ajax, maar zeg nooit nooit'

'Nee, Louis heeft me nog niet gebeld voor Ajax, maar zeg nooit nooit'

16-10-2023 07:17

Louis van Gaal heeft Frans Hoek nog niet gepolst voor een eventuele baan bij Ajax, maar de voormalige keeperstrainer van de Amsterdammers en het Nederlands elftal sluit een samenwerking niet uit. Beide heren werkten in vele periodes onafgebroken samen.

Van Gaal werd onlangs aangesteld als technisch adviseur van de raad van commissarissen van Ajax. Ondertussen wordt steeds meer duidelijk dat de voormalig bondscoach veel te zeggen heeft in de Johan Cruijff Arena en dat er aardig wat mensen op zijn voorspraak een functie hebben gekregen en gaan krijgen. Danny Blind en Marijn Beuker bijvoorbeeld, die allebei een rol gaan spelen in het technische beleid.

Waar Van Gaal de afgelopen jaren ging, ging Hoek meestal ook. Maar de telefoon van laatstgenoemde heeft nog niet gerinkeld. "Nee, Louis heeft me daar nog niet over gebeld", vertelt Hoek aan tafel bij NOS Studio Voetbal. "Of ik ervoor open zou staan als hij belt? Zeg nooit nooit. Het is altijd afhankelijk van wat en hoe ze het zouden willen. We zullen het zien."

Hoek, geboren in Hoorn, was tussen 1985 en 1997 keeperstrainer van Ajax. Hij werkte samen met onder meer Johan Cruijff, Leo Beenhakker en dus Van Gaal. Daarna was hij ook werkzaam bij het Nederlands elftal, FC Barcelona en Bayern München.