Nieuws

Ndombele neemt 'risico' met overstap naar ploeg Bosz: Ik heb geaarzeld

Ndombele neemt 'risico' met overstap naar ploeg Bosz: "Ik heb geaarzeld"

03-02-2022 12:47 Laatste update: 13:18

Tanguy Ndombele heeft gereageerd op zijn overgang naar Olympique Lyon. De Fransman kwam op Deadline Day op huurbasis over van Tottenham Hotspur. De terugkeer naar de club van trainer Peter Bosz - waar hij eerder speelde tussen 2017 en  2019 - is volgens de middenvelder niet geheel zonder risico. 

In juli 2019 telde Spurs nog ruim zestig miljoen euro neer om zich te verzekeren van de diensten van de zevenvoudig international van Frankrijk. Bij de Londenaren wist Ndombele nooit zijn stempel te drukken op het spel en schipperde hij onder manager Antonio Conte tussen bank en basis. "Deze terugkeer kan mijn imago beschadigen", vertelt de box-to-box speler op een persconferentie.

Les Gones waren niet de enigen die Ndombele graag zagen komen. "Er zijn gesprekken gevoerd met meerdere clubs", vervolgt de spelverdeler. "Ondanks dat ik heb geaarzeld, denk ik niet dat OL een slechte keuze voor mij is. Ik heb de voors en tegens tegen elkaar afgewogen en ben tot de conclusie gekomen dat dit de juiste beslissingen is voor de komende drieënhalve maand."

Dat zijn avontuur in Engeland (voorlopig) is mislukt, wijt Ndombele niet alleen aan zichzelf. "Ik heb in tweeëneenhalf jaar tijd vijf managers gehad. Dat is lastig voor elke speler. Maar het klopt dat ik het moeilijk had bij Tottenham. Ik ben een betere speler geworden in Engeland. Alhoewel het niet zo ging als ik had gehoopt", besluit hij.