Nieuws

Ajax-huurling ziet werkgever zestiende staan: 'Doet me wat, ik leef met ze mee'

Ajax-huurling ziet werkgever zestiende staan: 'Doet me wat, ik leef met ze mee'

11-10-2023 16:40

Kian Fitz-Jim heeft het nog niet heel makkelijk bij Excelsior. De middenvelder van Ajax is voor één seizoen uitgeleend aan de club uit Rotterdam, maar kan nog niet altijd rekenen op een basisplaats.

Fitz-Jim raakte in het voorbije seizoen nog geblesseerd, waardoor zijn kansen bij Ajax slonken. In samenspraak met de club leek het de speler dan ook het beste om één jaar te worden verhuurd en Excelsior was er als de kippen bij om hem de helpende hand te reiken. Ondanks zijn kwaliteiten is Fitz-Jim nog geen basisspeler.

"Ik ben met een bepaald verwachtingspatroon gekomen, maar heb het nog niet waar kunnen maken", begint Fitz-Jim in gesprek met Voetbal International. "Deels omdat ik weinig speel, deels omdat ik na mijn enkelblessure van vorig jaar nog niet helemaal fit ben. Ik speel op pijnstillers. Ik moet geduldig zijn, maar dat is soms best moeilijk voor een jonge speler als ik."

Waar het met Excelsior, dat op een knappe vijfde plek in de Eredivisie, staat goed gaat, is het bij de werkgever van Fitz-Jim momenteel niet zo leuk. Ajax vinden we namelijk terug op de zestiende plaats. "Ik zit nog met een paar jongens in een app-groep, ik zal het ze laten weten. Het doet me wel wat, ik leef met ze mee. Het gaat met Ajax ongetwijfeld goed komen, daar ben ik van overtuigd", besluit hij.