Nieuws

Sutalo bijt van zich af na beweringen van Van der Meijde en Van Basten

Sutalo bijt van zich af na beweringen van Van der Meijde en Van Basten

11-10-2023 14:12

Josip Sutalo begrijpt niet waar de teksten van Andy van der Meijde vandaan komen. De Kroatische verdediger zou heimwee hebben, maar daar is volgens de speler zelf niets van waar.

Afgelopen maandag gaf Van der Meijde een verklaring voor het in zijn ogen matige spel van Sutalo. De miljoenenaankoop zou niet helemaal op zijn plek zitten in Amsterdam, heimwee hebben naar zijn thuisland Kroatië en met geen enkele teamgenoot praten, ondanks de aanwezigheid van de Kroaten Borna Sosa en Jakov Medic.

Sutalo heeft inmiddels gereageerd op de claims van Van der Meijde. Volgens de verdediger is hij juist wel veel met zijn landgenoten. "Vreemd, ik ben namelijk de hele tijd bij ze", begint hij in gesprek met Germanijak. Ook kan Sutalo naar eigen zeggen Engels spreken, in tegenstelling tot wat Marco van Basten bij Rondo beweerde. "Het is duidelijk dat we in een crisis zitten en nu trekken wij als nieuwelingen de aandacht. Ik wil niet in detail treden, maar er is waarschijnlijk sprake van enkele interne conflicten. We weten dat de resultaten niet goed zijn, het is aan ons om dat te verbeteren."

Ondanks de lage plek op de ranglijst heeft Sutalo nog altijd geen spijt van zijn overstap naar Ajax. "Ik heb deze zomer een aantal concrete aanbiedingen gehad, en daarna was er enige interesse van serieuze Europese clubs. Grote clubs in hun competities. Ik heb voor Ajax gekozen omdat ik denk dat dit voor mij de beste optie is. Dit is een crisis die bij elke club wel eens voorkomt. Het is van voorbijgaande aard en ik ben er zeker van dat Ajax zeer binnenkort zal staan waar het van nature thuishoort, bovenaan de ranglijst", besluit hij vol goede moed.

Sutalo ontbrak afgelopen zondag nog in de wedstrijdselectie van Ajax voor het duel met AZ. Wel is de verdediger aanwezig tijdens de komende interlands van Kroatië tegen Turkije en Wales.