Nieuws

Grote zorgen voor Ten Hag en United: 'De ploeg kan het niet meer belopen'

Grote zorgen voor Ten Hag en United: 'De ploeg kan het niet meer belopen'

10-10-2023 10:25

René Meulensteen ziet de situatie bij Manchester United met lede ogen aan. De Nederlander was tussen 2007 en 2013 assistent-trainer bij The Red Devils en ziet dat Erik ten Hag de groep steeds minder aan de praat lijkt te krijgen.

Meulensteen was nog assistent in het tijdperk van Sir Alex Ferguson. United werd in 2013 voor het laatst landskampioen, toen Robin van Persie naar de club kwam, maar sindsdien is het wachten op succes. "Het is zorgelijk", geeft Meulensteen toe. "Iedereen had het over het voorbije jaar van Ten Hag. Hij kan terugkijken op een redelijk seizoen met een derde plek, Champions League-voetbal en één trophy. Negentig procent van de fans was daar tevreden over, maar dan wil je toch verder bouwen."

Ten Hag wist ondanks een slechte start in het vorige seizoen nog een redelijk succesvol jaar neer te zetten. Voorlopig lijkt dat nu anders. "Zeker de eerste paar maanden zijn zorgelijk, als je ziet hoe ze uit de voorbereiding zijn gekomen. Ze hebben veel wedstrijden niet gewonnen en daar word je op afgerekend. Op het moment dat je verliest, maar wel goed speelt, is er niet zoveel aan de hand. Maar is er heel veel gebeurd. Met Cristiano Ronaldo, Mason Greenwood en dit seizoen Jadon Sancho en Antony", besluit Meulensteen.