Nieuws

Aubameyang na 'hele zware, lange dagen': Het is een eer om hier te staan

Aubameyang na 'hele zware, lange dagen': "Het is een eer om hier te staan"

02-02-2022 13:54 Laatste update: 17:14

Pierre-Emerick Aubameyang zijn komst naar FC Barcelona werd woensdag wereldkundig gemaakt door de Spaanse club. De topspits kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging en wil zichzelf weer bewijzen op het veld, nadat zijn verblijf bij Arsenal als een nachtkaars uitging.

Op 6 december kwam Aubameyang voor het laatst in actie namens Arsenal. Ook op de Afrika Cup kwam de Gabonese aanvoerder niet in actie: er werd een hartkwaal geconstateerd na een positieve coronatest, waardoor hij geen toestemming kreeg om te spelen. Bij de medische keuring van de Blaugranas kwamen er echter geen ongeregeldheden aan het licht. "Ik ben erg blij dat ik hier nu sta. Ik wil mezelf heel graag weer op het veld laten zien", reageert de 32-jarige goalgetter op de clubsite.

Zijn aankomst op luchthaven Prat zorgde er de afgelopen dagen voor dat er constante speculatie was over zijn toekomst. Uiteindelijk besloot Arsenal na Deadline Day het contract met Aubameyang te ontbinden (hij kreeg naar verluidt 8,4 miljoen euro mee), waarna het hem vrijstond voor een nieuwe club te tekenen. "Het was een hele zware, lange dag, maar uiteindelijk is alles goed gekomen", vervolgt hij.

Hij kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Barça is een van de grootste clubs van de wereld en het is een eer voor mij om hier te staan. Ik heb ervaring opgedaan in Frankrijk, Duitsland en Engeland. Ik ben hier om het team te helpen en het maximale van mezelf te geven", besluit Auba.