Nieuws

De Telegraaf: naam van Bergkamp valt als mogelijke kandidaat voor commissaris-rol

De Telegraaf: naam van Bergkamp valt als mogelijke kandidaat voor commissaris-rol

04-10-2023 20:12

Dennis Bergkamp kan mogelijk terugkeren bij Ajax als technisch commissaris, meldt De Telegraaf. De krant kijkt naar zes posities waar Louis van Gaal binnenkort op moet duiken als adviseur en denkt dat de oud-speler kan terugkeren naar de hoofdstad. 

Volgens De Telegraaf kan Van Gaal advies verlenen voor vernieuwingen op zes posities: de hoofd opleidingen, de technisch directeur, een plan b achter Maurice Steijn voor de hoofdtrainersfunctie, de algemeen directeur, commissarissen voor de rvc én de positie van Maurits Hendriks. Bergkamp vertolkte eerder al een grote rol bij Ajax na zijn spelerscarrière en werd assistent-trainer en spitsentrainer, maar in december 2017 werd de oud-speler op nonactief gesteld.

Naast Bergkamp wordt ook gesproken over Danny Blind. 'Ook voor deze post wordt Danny Blind genoemd. De voormalige aanvoerder van het Ajax-elftal dat onder Van Gaal de Champions League en de wereldbeker won, was al eens commissaris: tot hij assistent-bondscoach werd … onder Van Gaal.' De 72-jarige oud-bondscoach besloot deze week om als adviseur van Ajax te dienen en de Amsterdamse club uit de malaise te hijsen. Van Gaal won in 1995 de Champions League en de wereldbeker met de club.