Transfernieuws

Arsenal verscheurt contract en beëindigt Aubameyang-tijdperk

Arsenal verscheurt contract en beëindigt Aubameyang-tijdperk

01-02-2022 21:18 Laatste update: 02-02-2022 12:17

Arsenal heeft definitief de deur gesloten voor Pierre-Emerick Aubameyang. De Londense club bedankt de Gabonese spits, die bij FC Barcelona gaat tekenen, voor bewezen diensten.

Arsenal beëindigt het contract met Aubameyang en laat dit weten op de eigen sociale media. 'Voor de bepalende momenten in de wedstrijd, voor het iconische juichen, voor de glimlach die jij ons gaf. Bedankt voor alles, Auba', luidt het statement.

Daarmee wordt een hoofdstuk afgesloten dat op zijn zachtst gezegd ongelukkig kan worden genoemd. Aubameyang werd vanwege wangedrag de aanvoerdersband ontnomen en uit de selectie gezet van The Gunners. Voordat dit gebeurde stond Aubameyang dit seizoen op vier doelpunten en één assist na veertien wedstrijden. De Gabonees was op een dood spoor beland en gaat nu naar Barcelona.

De rappe centrumspits verliet in 2018 Borussia Dortmund en werd in Londen onthaald als absolute topaankoop. Destijds betaalden The Gunners ruim zestig miljoen euro voor de Gabonees. Tot dit seizoen was Aubameyang een basisspeler en van absolute meerwaarde voor de club.