Nieuws

Simons sluit langer verblijf bij RB Leipzig niet uit: 'Voel me hier thuis'

Simons sluit langer verblijf bij RB Leipzig niet uit: 'Voel me hier thuis'

28-09-2023 20:38
4

Xavi Simons sluit niet uit dat hij langer dan één seizoen bij RB Leipzig blijft. De club maakte eerder al duidelijk dat ze het talent graag langer aan zich willen binden. 

In een recent interview met de Duitse tak van Sky Sports benadrukt Simons dat de voetballerij onvoorspelbaar is. "Je kan niks voorspellen in het voetbal. Niemand weet wat er de komende maanden gaat gebeuren", antwoordt hij na een vraag over een mogelijk langer verblijf. De spelverdeler wordt gehuurd van Paris Saint-Germain en de Duitsers wisten geen optie tot koop te bedingen. Toch hoopt Leipzig Simons langer te behouden. 

Dat heeft alles te maken met de prestaties van Simons op het veld. In acht duels wist het twintigjarige talent al drie keer te scoren en vier assists te geven voor de Duitsers. Simons, 20 jaar oud, sloot zich afgelopen jaar aan bij RB Leipzig vanuit Paris Saint-Germain en heeft sindsdien indruk gemaakt met zijn prestaties op het veld. "Ik voel me hier al thuis en heb het enorm naar mijn zin. Ik hoop succesvol te zijn met de club en hier mijn stempel te drukken."

Simons wordt voor één seizoen gehuurd van PSG. Daar heeft de dribbelaar een contract tot medio 2027. Vorig seizoen maakte Simons nog furore bij PSV.