Reactie

Van Bommel opvallend positief na afstraffing: 'Enige negatieve was de eindstand'

Van Bommel opvallend positief na afstraffing: 'Enige negatieve was de eindstand'

20-09-2023 12:30 Laatste update: 13:03

De rentree van Royal Antwerp en Mark van Bommel in de Champions League liep dinsdagavond niet helemaal zoals ze gehoopt hadden. De Belgen moesten met een afstraffing van 5-0 hun meerdere erkennen in een ontketend FC Barcelona. Of Van Bommel na afloop negatief was? Dat helemaal niet.

"Het enige negatieve van vandaag was voor mij de eindstand", vertelde Van Bommel op de persconferentie na afloop van het duel. "Ik vond ons de eerste tien minuten echt fantastisch. Zeker aan de bal hebben we heel veel lef getoond." Ondanks de goede eerste tien minuten liep Antwerp wel al na 22 minuten tegen een 3-0 achterstand aan in de uitwedstrijd tegen Barcelona.

Ondanks de pijlsnelle achterstand zag Van Bommel dat zijn ploeg bleef vechten en zich niet uit het veld liet slaan. "We bleven voetballen en lieten zien dat we zeer vaardig zijn als we de bal hebben. Omdat we hier ons eigen spel bleven spelen, kunnen we de volgende stap in onze ontwikkeling zetten. Juist daarom ben ik niet teleurgesteld of ontgoocheld."

Volgens Van Bommel hoeven zijn spelers dan ook niet teleurgesteld te zijn na het enorme verlies. "Dit moet juist een stimulans zijn. Je moet voorbij de cijfertjes durven te kijken en het positieve uit zo'n prestatie halen. Zeker voor onze vele jonkies. Dit moet juist een hulpmiddel zijn in hun nog prille carrières."