Breaking news

NOS: Mislintat kocht speler via agentenkantoor met aandelen in zijn privébedrijf

NOS: Mislintat kocht speler via agentenkantoor met aandelen in zijn privébedrijf

19-09-2023 18:54 Laatste update: 21:27
2

Sven Mislintat heeft een speler gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor dat aandelen heeft in zijn eigen privébedrijf, zo meldt de NOS. Ajax is de situatie momenteel nader aan het bekijken, zo stelt de club in een reactie.

De speler waar het om gaat is Borna Sosa. De Kroatische linksback werd op de slotdag van de transfermarkt voor acht miljoen euro gekocht van VfB Stuttgart, maar dat gebeurde volgens een onderzoek van de NOS dus via het zaakwaarnemerskantoor AKA Global GmbH dat belangen heeft in Matchmetrics, het bedrijf waar Mislintat voor 35 procent de aandelen van bezit.

Volgens het medium schuurt dit met de regels waar beursgenoteerde clubs, waar Ajax er één van is, zich aan moeten houden. De Amsterdammers waren dan ook niet van de situatie op de hoogte en hebben een onderzoek ingesteld, zo blijkt uit een reactie aan de NOS.

"Ajax is dit uiteraard nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs. Sven verleent daarbij volledige medewerking, waaronder het delen van alle relevante documenten", klinkt het. Mislintat heeft intern al een reactie gegeven op de situatie, zo blijkt. "Sven heeft verklaard dat in 2020 een investeringsronde heeft plaatsgevonden waarbij verschillende partijen in Matchmetrics geïnvesteerd hebben. Bij het maken van de afspraken ter zake de investering is meteen ook afgesproken dat deze lening op een later moment omgezet zou worden naar een 3% aandeelhouderschap, aldus Sven."

De situatie zoals hierboven geschetst is opnieuw een voorbeeld van een rel rondom Mislintat. Zo meldde Voetbal International eerder op de avond al dat de Duitse technisch directeur steun bij elkaar aan het rapen is om trainer Maurice Steijn aan de kant te zetten.