Nieuws

'Frustratie bij Ajax: Mislintat baalt dat hij geen grip heeft op technische staf'

'Frustratie bij Ajax: Mislintat baalt dat hij geen grip heeft op technische staf'

19-09-2023 17:47

Bij Ajax groeien de spanningen tussen trainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat. Volgens Voetbal International wil Mislintat al na een paar weken van Steijn af vanwege de teleurstellende competitiestart en botst het op technisch vlak tussen de staf en de directeur.

VI schetst dat Steijn en zijn staf op veel vlakken niet op één lijn zitten met Mislintat. Zo is te lezen dat doelman Diant Ramaj, overgekomen voor vijf miljoen euro van Eintracht Frankfurt, was gehaald als tweede keeper. De technische staf had hier echter andere ideeën over en zag voor zijn komst Remko Pasveer en Jay Gorter al als stand-in van Rulli.

Toen Rulli geblesseerd raakte schoof Steijn Gorter direct naar voren, tot ongenoegen van Mislintat. 'Het steekt hem dan ook steeds meer dat hij geen grip heeft op de technische staf, die in Maurice Steijn het uithangbord naar de media heeft', schrijft VI. 'De vertroebelde relatie tussen de technisch directeur en de technische staf zorgt voor nog meer hoogspanning in de hoofdstad.'

Het lijkt erop dat de verwarring in Amsterdam alleen maar toeneemt. Steijn heeft eerder al aangegeven dat hij geen zeggenschap had over het aankoopbeleid van de club. Of Steijn nog lang trainer is van Ajax, moet nog maar blijken. Afgelopen weekend ging zijn ploeg pijnlijk met 3-1 ten onder bij FC Twente.