Exclusive

Ajax wil gaan shoppen op Braziliaanse markt, wie is Corinthians-parel Wesley?

Ajax wil gaan shoppen op Braziliaanse markt, wie is Corinthians-parel Wesley?

10-09-2023 09:06

Ajax wordt in verband gebracht met Corinthians-middenvelder Wesley Gassova Ribeiro. De Amsterdammers moeten ongeveer tien miljoen euro over maken en Voetbalnieuws duikt in de carrière van de Braziliaan.

Wesley, geboren 5 maart 2005 in Soa Paulo, speelt al zijn gehele carrière bij Corinthians. Op elfjarige leeftijd stroomde hij binnen bij de onder elf waarna hij ieder jaar een stapje hogerop kwam. Afgelopen jaar debuteerde de Braziliaan in het eerste van het elftal en momenteel zitten ploegen als Ajax, Paris Saint-Germain en Zenit St. Petersburg achter hem aan.

Jeugdtalent

In de jeugd liet Wesley zich meermaals zien. De Braziliaan kwam vaak tot scoren, maar deed dat ook in belangrijke wedstrijden. Zo scoorde hij het beslissende doelpunt twee jaar geleden in de onder 17-finale tegen Palmeiras en een jaar later was hij in de onder 18 wederom beslissend in het kampioenselftal.

Op zeventienjarige leeftijd tekende Wesley zijn eerste profcontract voor de Braziliaanse grootmacht. Enkele weken later debuteerde de aanvallende middenvelder in het eerste waar hij twintig minuten de kans kreeg van trainer Vítor Periera. "Wesley is explosief, hij is een goede speler en maakt deel uit van de toekomst van deze club. Hij heeft de weg omhoog ingezet. Hij is een speler die we op dit moment nodig hebben", sprak de trainer na het debuut van Wesley.

Toekomst

Vandaag de dag staat Wesley er goed op in Europa. Voor zijn achttiende speelde hij al mee in het eerste en daarmee bewijst hij dat hij zich nu al staande kan houden als de druk er vol op zit. Een bepalende speler is Wesley nog niet, maar door zijn jonge leeftijd is het niet gek dat men in Europa hem graag op pikt. De afgelopen weken kwam Wesley vooral uit als linksbuiten waardoor hij ook nog eens laat zien veelzijdig te zijn. Bij Corinthians is men er van overtuigd dat de speler niet lang meer te behouden is voor de club.