Nieuws

Mooi nieuws voor Simons: spelmaker genomineerd voor prestigieuze Kopa Trophy

Mooi nieuws voor Simons: spelmaker genomineerd voor prestigieuze Kopa Trophy

06-09-2023 19:03

Xavi Simons is één van de genomineerden voor de Kopa Trophy, de prijs voor beste jonge speler van het afgelopen seizoen. France Football heeft woensdagavond een lijst bekendgemaakt met allerlei topspelers uit de internationale competities. De Nederlandse middenvelder maakte grote indruk bij PSV en RB Leipzig.

Simons kan daarmee in de voetsporen treden van onder meer landgenoot Matthijs de Ligt, die de individuele prijs in 2019 won. Afgelopen jaar nam Gavi van FC Barcelona hem mee naar huis. De winnaar wordt uitgeroepen door de nog levende Ballon d’Or-winnaars, waaronder Ruud Gullit en Marco van Basten.

De 20-jarige Oranje-international speelde vorig seizoen 48 officiële wedstrijden voor PSV, scoorde daarin 22 keer en gaf ook 12 assists. Bij RB Leipzig, de club die hem momenteel huurt van Paris Saint-Germain, is hij ook op dreef. In vier wedstrijden in de Bundesliga was hij al tweemaal trefzeker. Afgelopen maandag werd Simons beloond met de prijs voor Eredivisie Talent van het Jaar.

Naast Simons maken onder meer Eduardo Camavinga, Alejandro Baldé, Jude Bellingham, Gavi, Rasmus Højlund, Jamal Musiala, Antonio Silva en Elye Wahi kans op de Kopa Trophy.