PSV speelt Rangers van de mat en plaatst zich voor de groepsfase van de CL

30-08-2023 22:54 Laatste update: 23:01

PSV mag zich gaan opmaken voor de groepsfase van de Champions League. In eigen huis won de ploeg van trainer Peter Bosz met maar liefst 5-1 van Rangers FC.

Het heenduel in Schotland eindigde in 2-2 en dus zat de spanning er goed op in Eindhoven. Na een aantal kleine kansjes was het Ismael Saibari die tien minuten voor rust de ban brak. De aanvallende middenvelder kopte goed raak na een afgemeten voorzet van Joey Veerman: 1-0. Na rust sloeg Saibari weer toe. Ditmaal kon hij van dichtbij binnenlopen na goed voorbereidend werk van Jordan Teze en Luuk de Jong.

James Tavernier leek de spanning terug te brengen toen hij van dichtbij de 2-1 aantekende, maar een minuut later werd de marge weer teruggebracht tot twee. Luuk de Jong kopte binnen uit een vrije trap en maakte er 3-1 van. Tien minuten voor tijd schoot Veerman de wedstrijd in het slot door de 4-1 voor zijn rekening te nemen. Connor Goldson deed nog een duit in het zakje met een knullie eigen goal en zorgde daarmee voor een 5-1 eindstand.

PSV revancheert zich dus voor het vorige seizoen, toen Rangers in de play-offs wel te sterk was voor de Eindhovenaren. Door de overwinning op de Schotten kan PSV zich gaan opmaken voor de groepsfase van de Champions League.