Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: twee wijzigingen en aanwinsten nog afwezig

Vermoedelijke opstelling Ajax: twee wijzigingen en aanwinsten nog afwezig

24-08-2023 07:16 Laatste update: 10:05

Ajax neemt het donderdagavond op tegen Ludogorets in de laatste play-offs voor de Europa league. Maurice Steijn zal naar verwachting enkele wijzigingen door gaan voeren in zijn elftal in Bulgarije, meldt het Algemeen Dagblad.  

Ajax moet donderdagavond de eerste stap gaan zetten naar de poulefase van de Europa League. De Amsterdammers hebben het de afgelopen weken lastig waardoor de wedstrijd tegen Ludogorets geen ABC'tje zal worden. Ajax verwelkomde afgelopen week meerdere spelers, maar zij zijn niet allemaal beschikbaar. Chuba Akpom is afwezig in verband met het verkrijgen van de juiste papieren. Gaston Avila sloot nog niet aan bij de groep en is achter gebleven in Amsterdam. Aanwinsten Anton Gaaei en Josip Sutalo zitten naar verwachting nog op de bank.

Wie wel gaat spelen is Owen Wijndal. De back vervangt Anass Salah-Edinne die geen indruk maakte de afgelopen weken. Beide spelers worden door Steijn niet gezien als basiskrachten, maar tegen Ludogorets beschikt Ajax over geen andere backs. Carlos Forbs gaat zijn basisplaats ook inleveren. De Portugees kon weinig indruk maken tegen Excelsior en Steijn gaf al aan dat Steven Berghuis in de basis staat, waarschijnlijk ten kosten van Forbs.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Hato, Medic, Wijndal; Tahirovic, Berghuis, Van den Boomen; Kudus, Brobbey, Bergwijn.