Nieuws

 'Ajax zonder nieuwelingen tegen Ludogorets, Berghuis en Kudus wel van de partij'

'Ajax zonder nieuwelingen tegen Ludogorets, Berghuis en Kudus wel van de partij'

23-08-2023 08:19 Laatste update: 10:31

Ajax kan donderdag in de heenwedstrijd tegen Ludogorets in de Europa League play-offs nog geen beroep doen op de nieuwe aanwinsten Josip Sutalo, Gaston Avila en Chuba Akpom. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. Het drietal ontbreekt in de selectie voor het duel in Bulgarije.

Verdediger Avila maakte dinsdag pas officieel de overstap naar Amsterdam en is daarom nog niet speelgerechtigd. Ook Sutalo kan niet meedoen, vanwege zijn deelnamen met Dinamo Zagreb aan de kwalificatie.

Spits Akpom wacht nog op een werkvergunning en mist daardoor eveneens het eerste duel met Ludogorets. Alleen als zijn papieren op tijd in orde zijn, kan de Engelsman volgende week in de return wel spelen.

Een meevaller voor Ajax is dat Steven Berghuis wel van de partij is. De middenvelder zit een schorsing uit in de Eredivisie, maar mag donderdag gewoon spelen. Ook Mohammed Kudus reist mee, ondanks concrete interesse vanuit Engeland.

Ajax jaagt tegen Ludogorets op een plek in de groepsfase van de Europa League. De wedstrijd in Bulgarije is donderdag om 20.00 uur. De return is een week later om dezelfde tijd in Amsterdam.