Breaking news

Update AD: Zagreb en Ajax akkoord over miljoenentransfer van Sutalo

Update AD: Zagreb en Ajax akkoord over miljoenentransfer van Sutalo

09-08-2023 17:27 Laatste update: 19:46
2

Het Kroatische medium Jutarnji meldt dat Dinamo Zagreb akkoord is over de transfer van Josip Sutalo. De Verdediger zal spoedig richting Amsterdam komen.

Een deal is nog niet volledig rond, maar zal niet lang meer op zich laten wachten. De Amsterdammers maken maar liefst twintig miljoen euro over voor de Kroatisch international. Het bedrag kan door enkele bonussen echter nog oplopen tot 22 miljoen euro. Wel zou de club nog over Sutalo willen beschikken als zij het in de voorronde van de Champions League opnemen tegen AEK Athene. Hierdoor kan de definitieve overstap nog enkele weken op zich laten wachten.

Voor Ajax en Mislintat betekent het dat de vlag uit kan. Na een lange onderhandeling en meerdere vluchten van de technisch directeur naar Kroatië zijn beide ploegen er dus uit. Ajax begon eerst met een bod rond de dertien miljoen euro, maar Dinamo zat flink hoger in de boom. Bij Ajax zal Sutalo niet lang de tijd krijgen om te wennen. Zijn kwaliteiten zijn hard nodig na het vertrek van Jurriën Timber en Calvin Bassey.

UPDATE:Ook het Algemeen Dagblad meldt een akkoord tussen Zagreb en Ajax. Het ultieme bod van de Amsterdammers is genoeg geweest om Zagreb te overtuigen waardoor zij Sutalo over zullen gaan nemen van de Kroaten.