Breaking news

Update: Keeperslegende Buffon (45) zet officieel punt achter zijn loopbaan

Update: Keeperslegende Buffon (45) zet officieel punt achter zijn loopbaan

02-08-2023 15:41 Laatste update: 15:37

Gianluigi Buffon zet op 45-jarige leeftijd een punt achter zijn imposante keeperscarrière. Dat melden verschillende internationale media, waaronder Fabrizio Romano. De Italiaanse goalie beëindigt zijn loopbaan bij Parma, de club waar hij ook begon.

Naar verluidt zal Buffon zijn contract bij Parma in onderlig overleg laten ontbinden. Volgens Fabrizio Romano zal zijn afscheid binnenkort wereldkundig gemaakt worden. Eerder werd Buffon nog in verband gebracht met een overstap naar Saudi-Arabië, maar daar lijkt nu niks van te komen. 

Ondanks zijn gevorderde leeftijd had Buffon nog tot medio 2024 door willen gaan. Maar fysieke ongemakken en het mislopen van promotie met Parma deden hem toch besluiten te stoppen.

Buffon gold jarenlang als de beste keeper ter wereld. Hij maakte vooral naam bij Juventus, waarmee hij talloze prijzen won. Ook keepte Buffon een seizoen bij PSG. Met 176 interlands is hij recordinternational van Italië.

Na 25 jaar voetbal op topniveau zwaait een van de beste keepers aller tijden af. Parma was zijn eerste én laatste club. De Italiaanse goalie Buffon kondigt binnenkort op 45-jarige leeftijd zijn afscheid aan.

Update: Gianluigi Buffon heeft officieel een punt achter zijn loopbaan gezet. De 45-jarige Italiaanse doelman heeft dit met een video op zijn socials bekend gemaakt. 'Dat is het, mensen! Jullie gaven mij alles, ik gaf jullie alles. We deden het samen', zijn de laatste woorden van de Italiaan in het profvoetbal.