Transfernieuws

'Persoonlijk akkoord bereikt: transfer van Dembélé naar PSG in de maak'

'Persoonlijk akkoord bereikt: transfer van Dembélé naar PSG in de maak'

31-07-2023 08:39

Ousmane Dembélé heeft volgens transferexpert Fabrizio Romano een persoonlijk akkoord bereikt met Paris Saint-Germain. De Franse topclub kan de aanvaller nu nog voor 50 miljoen euro overnemen van Barcelona.

In het contract van Dembélé is een clausule opgenomen die tot 31 juli geldig is. Door die clausule kan PSG de 26-jarige Fransman voor een relatief laag bedrag oppikken bij Barcelona. Na 31 juli loopt de transfersom op naar 100 miljoen euro.

PSG jaagt op de handtekening van Dembélé en wil de deal zo snel mogelijk afronden. De club zou als persoonlijk akkoord zijn met de speler en mondelinge deal hebben gesloten over een contract van vijf jaar. De aanvaller wordt in Parijs gezien als de opvolger van Kylian Mbappé, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht een vertrek uit Parijs.

Barcelona-trainer Xavi wil Dembélé het liefst behouden. Maar de aanvaller zelf ziet naar verluidt een terugkeer naar Frankrijk wel zitten. Als PSG haast maakt, lijkt een vertrek van de Fransman uit Camp Nou aanstaande. De clausule in zijn contract maakt hem voor het kapitaalkrachtige PSG een koopje.