Transfernieuws

Cercle Brugge-directeur: Ueda op weg naar Feyenoord, recordtransfer in de maak

Cercle Brugge-directeur: Ueda op weg naar Feyenoord, recordtransfer in de maak

30-07-2023 22:48
1

Carlos Aviña, technisch directeur van Cercle Brugge, heeft in Het Laatste Nieuws bevestigd dat Ayase Ueda op weg is naar Feyenoord. Volgens hem is dit niet alleen voor de Belgische club historisch, maar ook voor de Rotterdammers.

"Dit is niet alleen voor ons een recordtransactie, ook Feyenoord betaalde nooit eerder zoveel voor een speler", aldus Aviña. Feyenoord zou volgens berichten zo'n tien miljoen euro overmaken voor de Japanner. Cercle Brugge ontvangt negen miljoen vast en één miljoen aan bonussen. Ook is een doorverkooppercentage van 20% afgesproken.

"Ayase Ueda heeft zich bij ons kunnen manifesteren en is Cercle zeer dankbaar voor dat belangrijke jaar in zijn carrière", zegt de Cercle-directeur. Hij is ervan overtuigd dat de club het gaat redden zonder Ueda. 

Met de megatransfer van naar verluidt tien miljoen euro breekt Feyenoord zijn transferrecord. Nog nooit betaalde de club zoveel voor een speler. De duurste aankoop van Feyenoord tot nu toe was David Hancko, die voor 8,3 miljoen euro overkwam van Sparta Praag.